Boston

Naša naslednja in obenem zadnja postaja v Ameriki pred povratkom domov je bil Boston. Iz New Yorka smo se na 350 kilometersko pot odpravili z avtobusom. Med štiri urno vožnjo nam je bil na voljo brezplačen wi-fi. Po prihodu v mesto smo se sprehodili do hostla, tam pustili prtljago ter se odpravili v center. Na poti smo prečkali prečudovit park, ki ponuja veliko prostora za rekreacijo in počitek. Nekatere so navdušile veverice, ki radovedno skakljajo okoli ljudi, drugi pa smo se na zelenici kratkočasili s podajanjem frizbija. Nato smo odšli v središče mesta na kosilo v naš priljubljeni Chipotle, mehiški gril, si ogledali glavni trg, mestno hišo, Massachusetts State House ter se odpravili nazaj v park podajat frizbi.

Drugi dan nas je čakal strokovni del našega obiska. Odpravili smo se na ogled dveh univerz: MIT (Massachusetts Institute of Technology) in Harvard. Obe sta v samem vrhu lestvice najelitnejših univerz v ZDA. MIT je privatna raziskovalna univerza ustanovljena leta 1861 in leži ob reki Charles. Je ena vodilnih znanstvenih in tehnoloških ustanov na svetu. Razdalja med MIT in Harvardomi je le 2,5 kilometra. Harvard je prav tako zasebna univerza in je najstarejša visokošolska ustanova v ZDA, ustanovljena leta 1636. Ime je dobila po duhovniku Johnu Harvardu, ki je univerzi podaril knjižnico in ji omogočil delovanje. Na žalost smo se vodenemu ogledu MIT pridružili na sredini, ogled Harvarda pa smo zamudili, tako da smo se lahko le sprehodili skozi kampus. Medtem ko izgleda kampus MIT moderno, imajo nov športni center, kulturno dvorano in študentski dom, je kampus Harvarda skoraj zgodovinski. Vse stavbe so iz rdečih opek, sama gradnja pa tako kot velik del Bostona spominja na angleško. Kljub zanimivemu kampusu je bilo našega raziskovanja hitro konec, saj je bilo zunaj nič kaj spomladanskih 7 stopinj, ki jih je še dodatno zniževal močen veter, zato smo se odpravili na toplo v hostel.

Boston je podobno kot New York mesto športa in slavnih ekip. Boston Celtics, Boston Red Sox in New England Patriots sodijo med najbolj znane ekipe na svetu, v mestu pa smo videli tudi veliko navijačev hokejske ekpie Boston Bruins.

Sprehodili smo se mimo štadiona Red Soxov in Celticsov, ogledali pa smo si tudi nekaj cerkev, ki jih je v mestu res veliko.

Kot že rečeno je bil Boston, na našo žalost, zadnja postaja pred povratkom domov. Čakal nas je šesturni polet preko Atlantskega oceana do Pariza in nato še dvourni let do Brnika. Tako smo zaključili z našo šesttedensko avanturo, ki je vsaj za nas kar prehitro minila. Vseeno je bilo lepo na letališču zagledati naše starše in prijatelje, ki so nas že močno pogrešali.